Project
Zonnepanelen voor Anton Groep

Opdrachtgever
Anton Groep

Projectomschrijving
De daken van de verschillende onderdelen van de Anton Groep zullen dit najaar door Klaver Giant Groep worden voorzien van zonnepanelen. Hiermee zullen de werkmaatschappijen van de Anton Groep ieder hun eigen energiebehoefte groen gaan opwekken.

Op dit moment is Anton niveau 5 gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder, maar met deze investering maken zij hun bedrijfsvoering nog duurzamer. Een omvangrijk project waarbij in totaal ongeveer 800 panelen geplaatst en aangesloten zullen worden op 7 verschillende aansluitingen, voor 6 verschillende werkmaatschappijen, op 5 verschillende locaties. De Klaver Giant Groep verzorgt het gehele traject tot en met ingebruikname van de installaties en monitoring.

Het totale project bestaat zowel uit grote (309 panelen) als kleine (6 panelen) installaties. Het merk panelen en omvormers die zullen worden toegepast zijn overal hetzelfde, maar de types zijn afgestemd op iedere unieke situatie. Er worden zowel panelen op schuine als op platte daken geïnstalleerd. In z’n totaliteit een divers project waarbij wij onze kennis van de materie zeker kwijt kunnen.

Anton Constructiewerken, de grootste verbruiker van de groep, heeft dit voorjaar SDE+ subsidie aangevraagd en toegekend gekregen. De overige panden hebben een kleinverbruikersaansluiting en mogen dus salderen en gebruik maken van EIA en KIA*. Door de verschillende subsidiemogelijkheden volledig te benutten, blijft de terugverdientijd beperkt en is dit een financieel aantrekkelijke investering.

*Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden binnen uw situatie? Wij adviseren u graag.