SDE Subsidie voor Zonnepanelen

Komt u in aanmerking voor de SDE subsidie voor zonnepanelen?

Waarom SDE subsidie?

SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. De subsidie wordt vanaf dit najaar ook wel SDE ++ genoemd. De subsidie is bedoeld om de productie van schone en duurzame energie door bedrijven en instellingen te stimuleren.

Binnen de SDE subsidie vallen diverse categorieën, waaronder de opwekking van zonne-energie. Wanneer je als bedrijf in zonnepanelen investeert, kun je met de SDE subsidie budget aanvragen.

Wat levert de SDE subsidie op?

Bedrijven ontvangen met de subsidie, afhankelijk van de zonnepanelen installatie, gemiddeld tussen de 1,5 en 4 cent per kWh over een periode van 15 jaar. Dit is voor zowel het eigengebruik als het terug-leveren van stroom.

Hoe realiseren wij voor u rendement?

Klaver Giant Solar Systems ondersteunt bij de aanvraag en realisatie van uw SDE subsidie aanvraag. U ontvangt hierbij een maatwerk advies toegespitst op uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Overige subsidies

EIA Subsidie

EIA staat voor energie-investeringsaftrek. Het is een fiscale aftrekregeling die direct financieel voordeel biedt aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Hieronder vallen diverse investeringen, waaronder zonnepanelen.

Met de EIA regeling mag je naast de afschrijving, ook een extra bedrag van de investering in zonnepanelen aftrekken van de winst. Voor 2020 geldt een aftrek van 45% (aanschaf- en voortbrengingskosten).

KIA Subsidie

Naast de EIA subsidie, kunnen ondernemers ook in aanmerking komen voor de KIA subsidie. KIA staat voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze fiscale aftrekregeling biedt direct voordeel aan ondernemers die willen investeren in bedrijfsmiddelen. Ook hier vallen weer diverse investeringen onder, waaronder zonnepanelen.

Met de KIA subsidie kunnen ondernemers tot 28% van de investering in zonnepanelen aftrekken van hun winst. De hoogte hangt af van eerdere investeringen.

Onze certificering

De bevestiging van onze focus op duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en de aandacht voor het milieu en de leefomgeving

 
Gecertificeerd Dekra VCA

Maatschappelijk Verantwoord

Investeren in duurzaamheid

Al sinds 1923 is de Klaver Giant Groep een partij die binnen de regio West-Friesland een belangrijke maatschappelijke rol speelt. Hierbij moet gedacht worden aan uiteenlopende zaken als werkgelegenheid, het ondersteunen van maatschappelijke projecten en het sponsoren van regionale (sport)verenigingen.

De Klaver Giant Groep wil een betrouwbare en degelijke partner voor haar klanten en een solide en stabiele factor binnen haar directe leefgemeenschap zijn. Continue aandacht voor de lange termijnrelatie en kwalitatieve en duurzame producten en diensten zijn daarbij de uitgangspunten waar de Klaver Giant Groep haar opdrachtgevers mee van dienst wil zijn.